Damai (3 Ceritera Dalam Sebuah)

Damai Ceritera Dalam Sebuah Ceritera Damai Saidatul Saffaa Kamu orang mana Malaysia Sekarang ni musim sejuk tetapi dia rasa panas Panas ke Pakcik muda ni boleh baca hati orang KemudianTelinga sayup sayup mendengar Mata cuba f

  • Title: Damai (3 Ceritera Dalam Sebuah)
  • Author: Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud
  • ISBN: 9789675118401
  • Page: 355
  • Format: Paperback
  • Ceritera 1 Damai Saidatul Saffaa Kamu orang mana Malaysia Sekarang ni musim sejuk, tetapi dia rasa panas Panas ke Pakcik muda ni boleh baca hati orang KemudianTelinga sayup sayup mendengar Mata cuba fokus Baju tu topi tu sesusuk tubuh itu Ya Allah apa yang terbentang di hadapan matanya ini Benarkah Tun Fatimah bukannya untuk al Fatih Ceritera 2Ceritera 1 Damai Saidatul Saffaa Kamu orang mana Malaysia Sekarang ni musim sejuk, tetapi dia rasa panas Panas ke Pakcik muda ni boleh baca hati orang KemudianTelinga sayup sayup mendengar Mata cuba fokus Baju tu topi tu sesusuk tubuh itu Ya Allah apa yang terbentang di hadapan matanya ini Benarkah Tun Fatimah bukannya untuk al Fatih Ceritera 2 Yang Jauh di Pulau Noor Suraya Terima kasih, kata Piyan Bukannya buku ilmiah pun Dia merendah diri.Piyan membaca catatan diaSophan Sophian,Selamat memasak Syuhada Formalnya Itulah yang saya tulis kepada setiap peminat Kononnyalah dia pernah ada peminat selama ini Inilah himpunan rasa sayangnya pada arwah tok dan dia si penjual ikan.Cinta rahsianya Ceritera 3 Langit Tetap Biru SyudKata orang menunggu itu satu penyeksaan.Kata Zahra pula, dia bukan menunggu Cuma dia sentiasa ada di situ, pada ingatannya.Kata orang juga, bagaimana langit itu tetap birujika ada awan yang meliputinya tika remang oren menjengah setiap senja Entahlah kerana pada Zahra, langit tetap biru

    • Damai (3 Ceritera Dalam Sebuah) ¦ Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud
      355 Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud
    • thumbnail Title: Damai (3 Ceritera Dalam Sebuah) ¦ Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud
      Posted by:Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud
      Published :2019-03-03T02:37:01+00:00

    About " Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud "

  • Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud

    Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Damai (3 Ceritera Dalam Sebuah) book, this is one of the most wanted Saidatul Saffaa Noor Suraya Syud author readers around the world.

  • 581 Comments

  • Ceritera I : Damai - Saidatul SafaaDibaca pada 22- 23 April 20144 bintangComel. Nas yang kalut. Pertama kali menjejak kaki ke luar negara. Demi untuk menyiapkan tesisnya, Nas sanggup berkelana bersendirian di bumi Turki, yang pernah menjadi pusat pemerintahan Empayar Uthmaniah yang menguasai 2/3 daripada dunia. Dan sini juga la dia bertambah kalut bila hatinya terpaut pada 'Yusuf Islam muda' yang berlesung pipit. Dan lebih kalut bila rupanya dia tak seperti yang diharapkan. Hatinya rawan bila me [...]


  • 26.5.2015Gigih menyelongka lemari hitam putih untuk menjayakan projek Jejak Kasih Andriyana. Akhirnya semua cebisan2 kisah Andriyana berjaya ku temui biarpun sususannya lintang pukang. Bermula dengan Hati Andriyana.Yang Jauh Di PulauDapur Mak Cik Raja hinggalah kepada 'induk'nya Tanah Andriyana. Ternyata lengkapkah sudah kisah kewujudan Tanah Andriyana Resort. Dan aku tidak terkejut sekiranya suatu hari nanti penulis akan menerbitkan siri kompilasi untuk kisah Andriyana ini. Aku tungguCeritera I [...]


  • Piya Pyar Piyan.Piyan Pyar Piya.Mudah sangat jadi hakim dan jatuhkan hukuman. Akhirnya, diri sendiri yang tersipu-sipu malu. :D


  • Cerita I : Damai ; Saidatul SaffaOne thing that i learn from the story is, who us nak judge orang dalam beragama. Siapa kita? Kita tak boleh nak judge orang ni baik orang ni jahat, orang ni terpesong akidah ke apa. Sebab kita tak berdiri pun dalam surrounding diorang. Maybe the situations yang diorang hadap hari2 tulah yang merencanakan character diorang. and kita belum tentu mampu pun menjadi so called islamik yang kita rasa kita sekarang ni kalo kita pun sama berada dalam circle diorang. KAn?T [...]


  • Tiga ceritera dalam sebuah Damai.Jujurnya, ketiga- tiga novelis dalam Damai ialah novelis kesukaan saya. Dan Damai ternyata tidak mengecewakan saya.Kata saya;Damai- Saidatul Saffaa.Membaca kisah Damai ini membuatkan saya semakin menanam impian untuk melihat sendiri binaan tinggalan di Turki. Mengisahkan tentang Naseema yang terbang ke Turki untuk menyiapkan tesis dan tersuka, terjatuh hati dengan lelaki pertama yang menegur beliau, iaitu Sadiq. Namun, Naseema cuba untuk mengelakkan perasaan beli [...]



  • Ceritera I: Damai [Saidatul Saffa:]Kisah yang berlatar belakangkan bumi Turki ini agak menarik. Kombinasi antara pengembaraan dan percintaan serta disulamkan dengan sejarah yang terperinci boleh menarik minat para pembaca.Naseema [Nas:] terbang ke Turki untuk menyiapkan tesisnya. Seharusnya apabila tiba di sana dia akan dijemput oleh keluarga Pakcik Fateh tetapi lain pula yang jadi. Dia harus ke rumah Pakcik Fateh dengan sendirinya. Haru! Nak menangis dibuatnya bila dia yang memang tak tahu lang [...]


  • Buka buku ini sebab mencari karya Syud. Addicted to her writing after reading Baju Melayu Hijau Serindit. Sori~ Tengok review orang lain ek.LangitTetap Biru. Best and sweet.


  • Ceritera 3: Langit Tetap Biru ~ Syudsatu lagi karya Syud. tak sia sia gigih cari dan baca novel Syud. i really enjoyed it. as usual, karya Syud sampai ke hati.


  • Ceritera 1: Damai (Saidatul Saffaa)Naseema & Sadiq (Sadiq Segaraga, hehe, teringat citer P. Ramlee '3 Abdul')"Islam itu maksudnya sejahtera. Islam itu cahaya. Islam itu bukan sekadar solat, puasa, zakat dan jihad. Islam itu cara kita makan, tidur. Bahkan Islam itu juga cara kita berjalan, bercakap. Islam itu mencari ilmu dan mengamalkan ilmu itu. Islam itu juga kehakiman, negara dan juga politik. Islam itu hidup kita sendiri. Daripada dalam diri kita hinggalah apa yang ada di sekeliling kita [...]


  • Baru habis menyelami kisah Naseema (Nas) dan Sadiq lelaki berbangsa Turki yg termakan dengan dakyah Kamal Ataturk membuatkan airmataku menitis. ciss punya kisah :'( mentang2la aku pun pernah rasa rindu yg serupa itu. haha. sekarang mahu sambung kisah Piyan pula. harap2 aku tak nangis lg hik3 :pDah tamat selami, dalami kisah Naseema-Sadiq, Suffiah-Sophian, dan Zahrah-Fikri! love the all stories! sangat2!DAMAI —— kisah naseema-sadiq buatkan aku nangis sampai kering airmata! haha. iyalah, aku p [...]


  • 3 stories in a book. Saya suuuuuuuuuuka kisah Syud. Suka yang teramat sangat! Rasa sampai nak melompat keriangan bila baca novel ni. Tapi sayangnya, ending of this story a bit mengecewakan sekeping hatiku Choiya! Berdrama la pulak aku ni. But seriously! I really really really really really (to the power of infinity) think that the author should elaborate further! Saya faham sangat apa yang author tu rasa. Ini mesti kes da malas nak sambung pastu main cincai2 je habiskan cerita tu. Cite dia tak l [...]



  • #29#2017done reading Damai (3 Ceritera)* disclaimer: i read this book thru PNM, and i could only find 2 stories instead of 3. so, this review is mainly for the 2 books.Ceritera 1: Damai by Saidatul Saffaanever read her novel before. tapi serius, i love this story. mengisahkan tentang Nas who is travelling to Turki, untuk menyiapkan tesisnya bertajuk Turki Uthmaniyah. di sana, dia terjumpa dengan Sadiq. of course, jalan cinta mereka tidak mudah, sepertimana proses mencari damai itu. walaupun ni c [...]


  • Sekejap sahaja sudah habis. Selalau lambat benar. Mungkin kerana ceritanya pendek-pendek. Makanya perasaan tidak tergantung dari mula sampai akhir. Entah bersyukur atau apa dengan kehadiran buku ini. Sekurang-kurang meringankan sedikit kepala yang dihenyak fakta bertubi-tubi sebelumnya. Okay, enough meleret, terus aja pada ulasannya. Ulasan suka hati.Damai.Cerita ini mengada-ngada. Sebab dari mula sampai akhir Naseema asyik berperang dengan perasaannya sahaja. Okay, okay. Itu normal untuk orang [...]


  • DamaiNaseema pergi ke Turki untuk buat research terang sejarah khalifah Islam. Di situ dia jumpa Sadiq, seorang yang jauh dari harapannya untuk jadi khalifah dalam hidupnya. Namun hatinya sentiasa berdebar tiap kali bertemu. Tapi sesungguhnya Tuhan telah menentukan semuanya untuk dirinya tatkala dia berserah seluruhnya. Sadiq datang menghulur tulip ungu untuk dirinya bersama dirinya yang telah berubah.Yang jauh di pulauAinnur Suffiah Syuhada (Piyah) telah jatuh hati pada Sophan Sophian (Abang Pi [...]


  • I like this book! friggin so much!the 3 ceritera is filling! hahaha overacted me =D- Langit tetap biru is sweet! like always, it is chronology of its radius. i like syud all the time. like the secretive essence =D- Damai is soothing! i was thinking, how if i was Naseema. surviving all the way at the overseas. but, look at the content. it's meaningful, my dear.- Yang jauh di pulau. heheh this is also nice! i wonder how many piyah can we find these days. i wish myself like her. not judge people by [...]


  • Buku dalam kategori "Pinjam dengan kawan." Tak payah beli. Baik pinjam sahaja.Cerita pertama: Boleh la. Watak Nas keanak-anakan padahal dia dah 20 lebih. Macam a teenager who dreams of Prince Charming would come and ask her for a marriage. Jenis layan perasaan dan lemah lutut bila jumpa laki hot. Ish. Cerita kedua: Suka! Walaupun cerita kedua paling panjang. Pelajar perempuan STPM (anak orang kaya) yang jatuh hati dengan lelaki penjual ikan kat pasar. Rare-kan? Biasa novel watak lelaki mesti ana [...]




  • Post Your Comment Here

    Your email address will not be published. Required fields are marked *